Ta spletna stran ne uporablja piškotkov in ne sledi obiskovalcem.

 
   
 

Naš dnevnikČetrtek, 25.8.2016

Tokrat bo pustolovščina sladka
Pustolovščina za mlade detektive se mora prilagajati prostorskim spremembam, zato se občasno umakne drugim projektom.

V zadnjih dneh avgusta se za nekaj dni vrača – v novi preobleki, z novo imenitno uganko. Vsekakor bi bilo takšno priložnost škoda zamuditi. Vabljeni!

Sobota, 26.9.2015

Pustolovščina za mlade detektive - gost na Pikini mini avanturi
Organizatorji Pikine mini avanture so prijazno sprejeli naš predlog, da eno od kontrolnih točk za tekmovalce pripravimo mi.

Na prizorišču smo pripravili teren, na njem razpostavili nekaj predmetov in vanje skrili kode.

Tekmovalci so z njihovo pomočjo odkodirali skrite dele sporočila, poiskali rešitev uganke in odklenili skrinjo, v kateri jih je čakal zadnji pripomoček za zaključek njihove avanture.
A kaj je bilo najbolj fajn? Odklepat ključavnico s 5-črkovno kombinacijo, seveda!

Ekipa Pustolovščine za mlade detektive
Četrtek, 10.9.2015

Po prvem mesecu
Še malo in pod streho bomo spravili že deseti obisk mladih detektivov. To pa ni kar tako, kajne?

Še posebej, ker vemo, da so do zdaj po zaključku igre vsi od nas odšli z zadovoljstvom in navdušenjem.

Najprej nas je malo skrbelo, kako bomo primerno prilagodili igro, če nas obiščejo mini detektivi, taki sedem- in osemletni. Pa so nas presenetili, se imenitno spopadli z vsemi izzivi in samo tu in tam potrebovali kakšen namig domačega detektiva.

Vse to nas izjemno veseli, v naših glavah pa že rastejo in zorijo ideje in načrti, kako bomo eno podobno pustolovščino pripravili še za odrasle, da še oni malo potrenirajo svojo detektivsko žilico ...

Ekipa Pustolovščine za mlade detektive
Torek, 11.8.2015

Na začetku
Na začetku je bila ideja. Pravzaprav dve, ki sta se, ko sta dozoreli, čisto slučajno srečali na kavi. Ideji sta dolgo tiho zoreli, počivali in se debelili na vtisih iz podobnih dogodivščin. Pa sta dozoreli in se opogumili.

Potem je bilo tuhtanje … Vihar! Poznate besedo brainstorming? Po naših glavah je pihalo, se kadilo, rohnelo, brnelo, se iskrilo … Naša srečanja (in kave) so se zgostila, se podaljšala, prehitevali smo drug drugega s predlogi, ter ugotovili, da smo pripravljeni.

In je bila akcija. Brskali smo po domačih omarah, brskali po internetu, se podili po trgovinah, prebirali knjige, preizkušali drug drugega ter se vedno bolj zabavali.

Rezultat? Napetih 45 minut zabave za vse vsaj malo radovedne otroke. Detektivska žilica, ki se skriva v vseh nas, lahko končno razširi krila! Uganke, zanke, žepki, ključki, skrinjice, pisma, skriti kotički, barve, zvoki, črke, številke, ure, igrače, … ops, smo se že preveč razgovorili!

Ekipa Pustolovščine za mlade detektive
 

 

Kontakt

Trg mladosti 6, 3320 Velenje
mladi.detektivi@gmail.com
031 497 237 | 040 830 826

 
  © 2015 All Rights Reserved | Design by W3layouts